Нов трус с магнитуд 7.5 по Рихтер удари Турция в 13.24

...
Нов трус с магнитуд 7.5 по Рихтер удари Турция в 13.24
Коментари Харесай

7,5 отново разтресе Турция, цял волейболен отбор е под руините

Нов трус с магнитуд 7.5 по Рихтер удари Турция в 13.24 ч. локално време в понеделеник, оповестява Европейският сеизмологичен център. Епицентърът му бил на 59 км североизточно от град Кахраманмараш, на дълбочина 10 км.

12 минути по-късно е записано още едно мощно земетресение от 5.8 по скалата на Рихтер – на 61 км югозападно от Малатия в югоизточната част на страната. В 13.51 ч. локално време Европейският сеизмологичен център регистрира трус с магнитуд 5.7.

Тази заран бе и първият колосален трус от 7,8 по Рихтер.  Трусът е блъснал в 4:17 минути локално време. Епицентърът е покрай град Газиантеп на дълбочина от близо 7 километра.

Близо 1400 души са починали по последни данни в Сирия и Турция вследствие на земетресенията.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Играчите на волейболния тим Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, в резултат на мощния трус в Турция. Волейболистите са били в хотел „ Кърчувал “ в Малатя, който е бил изцяло опустошен от труса.

Четирима от играчите са били извадени отдолу под руините по време на избавителните интервенции. За останалите към момента няма информация, пишат медите в южната ни съседка.

Европейският съюз активизира избавителни екипи в в отговор на настояването ѝ по линия на Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

От България, Хърватия, Чехия, Франция, Гърция, Нидерландия, Полша и Румъния бързо бяха мобилизирани екипи за търсене и избавяне в градовете в поддръжка на екипите за първа помощ на място. Италия и Унгария също предложиха своите избавителни екипи на Турция. Координационният център за реагиране при изключителни обстановки е в директен контакт с управляващите в Турция, с цел да координира по-нататъшната поддръжка, в случай че е належащо.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР